Jos olet vasta törmännyt Maponiin tai pohdit kenties vaihtoa toiselta toimittajalta meille, niin tämän artikkelin sisältö on toteutettu juuri sinua ajatellen! Seuraavaksi käymme läpi, miten asiakkaamme hyötyvät Maponista jo ensimmäisen kolmen kuukauden käytön jälkeen.

Jokapäiväinen työ kalustonhallinnan parissa selkeytyy ja tehostuu

“Arkirutiinini ovat helpottuneet huomattavasti, kun näen koneelta, missä kaikki autot ovat, ja pystyn myös liikkeellä ollessani tarkistamaan reaaliaikaiset ja menneet sijainnit puhelimesta. Myyjillämme on käytössä digitaaliset ajopäiväkirjat, jotka helpottavat ajojen kirjaamista.” – Janne Juppala, Vesivek Oy

Maponin avulla saat yrityksesi kaikki kalustonhallintatiedot samaan palveluun. Sinun ei tarvitse enää tarkastaa eri tietoja monesta eri lähteestä. Palvelussamme on avoimet rajapinnat, eli pystyt viemään ja tuomaan tietoa eri järjestelmistä ja hyödyntämään kalustotietoja myös esimerkiksi asiakkaiden laskutuksessa tai työntekijöiden palkkojen laskennassa. Maponista näet aina kalustosi sijainnit reaaliajassa tai voit tarkastella menneisyydessä kuljettuja matkoja ja niiden tietoja.

Kun koko yrityksesi kalusto on paikannettu, löydät helposti kaikki ajoneuvosi kartalta ja voit hyödyntää hakutoimintoja. Voit etsiä ajoneuvoja rekisterinumerolla, mallilla tai kuljettajan nimellä tai vaikkapa siten, mikä ajoneuvoistasi on lähimpänä tiettyä osoitetta. Maponin reittisuunnittelu helpottaa esimerkiksi ajojärjestelijöiden ja kuljettajien työtä huimasti. Päivän toimitukset on helppo suunnitella etukäteen tai tehdä muutoksia reitteihin myös lennosta. Reittisuunnittelun ja -optimoinnin avulla turhat kilometrit jäävät pois – säästetään siis mahdollisuuksien mukaan kuljettajien aikaa, polttoaineeseen kuluvia kustannuksia ja luontoa.

Turvallisuuden tunne ja mielenrauha lisääntyy

“Olemme päässeet vaivalloisista paperisista ajopäiväkirjoista eroon. Maponin myötä kaluston seuranta on digitaalista ja automaattista, ja voimme tarvittaessa epäselvissä tilanteissa todentaa ajoneuvojen liikkeet historiatiedon perusteella. Tietynlainen varmuus ja turvallisuuden tunne kaluston suhteen on lisääntynyt.” – Pekka Ahonen, Campusta Oy

Sinun ei enää tarvitse elää muistin varassa, sillä Mapon tietää aina, missä kalustosi on. Paikannuspalvelua hankkiessasi laitteen valintaan vaikuttaa se, mitä kaikkea tietoa haluat kerätä ja kuinka tiheästi haluat tietää kalustosi sijainnin. Osa laitteista esimerkiksi ilmoittaa ajoneuvon sijainnista vain, kun ajoneuvo liikkuu ja osa laitteista taas esimerkiksi aina 30 sekunnin välein. 

Voit määrittää palvelussa haluamasi hälytykset tai muistutukset. Muistutusten avulla huolto- tai katsastusvälit eivät veny liian pitkiksi. Valitsemiesi hälytysten avulla taas tiedät aina, jos ajoneuvosi poistuu tietyltä alueelta tai reitiltä, tai esimerkiksi, jos ajoneuvon akku on kulunut liian tyhjäksi. Saamme myös tasaisin väliajoin asiakkailtamme huojentuneita puheluita, kun varastettu tai kadonnut omaisuus on saatu paikannuspalvelun avulla takaisin omistajalleen. Mapon toimii siis myös varkauden turvana.

Toiminnasta tulee läpinäkyvämpää 

“Meidän kalusto konkretisoitui ja tuli läpinäkyvämmäksi Maponin käyttöönoton jälkeen. Autojen käyttöaste on parantunut, kun ei jouduta kuluttamaan aikaa kaluston etsimiseen ja nähdään heti, jos joku meidän autoista on vapaana käyttöön. Nykyään pystymme tarvittaessa todentamaan asiakkaille tehdyn työn tai laskuttamaan vuokra-ajan raporttien kera.” – Joni Pirtelä, JBygg Oy

Kaluston etsimiseen ei toden totta kannata turhaan tuhlata aikaa eikä arvokasta kalustoa kannata seisottaa työmaalla, jos sille ei todellisuudessa ole paljoakaan tarvetta. Maponin avulla seuraat helposti kalustosi käyttöastetta ja tehokkuutta. Voit arvioida onko sinulla liikaa tai liian vähän ajoneuvoja ja tarvittaessa pienentää ylläpitokustannuksia luopumalla turhasta kalustosta ja lisäämällä ajoneuvojen yhteiskäyttöä työntekijöidesi kesken.

Asiakkaamme voivat taata paremman läpinäkyvyyden toiminnalleen. Laskutuksesta voi tehdä läpinäkyvämpää esimerkiksi lisäämällä laskutuksen yhteyteen mukaan raportit ajoneuvojen käytöstä. Mapon on hyödyllinen urakoiden aikataulujen ja toteutuksen seurantaan sekä laskutukseen ja vuokraustoiminnassa asiakkaiden laskutukseen toteutuneiden kilometrien tai vuokra-ajan mukaisesti. Mapon mahdollistaa myös asiakaspalvelun parantamisen: esimerkiksi logistiikka-alan yritykset voivat tarjota asiakkailleen tarkkaa ja realistista tietoa kuljetuksien tilasta ja saapumisajoista.

Seuraamalla kuljettajien ajotapaa ja ajopiirturisäännösten noudattamista asiakkaamme tekevät liikenteestä entistä turvallisempaa. Ajotavan seuranta mahdollistaa kehityskohtien havaitsemisen ja siten kuljettajien ajotavan parantamisen, ekologisemman ajon ja kustannussäästöt. Parantunut logistiikka säästää pitkän pennin.

Resursseja säästyy yrityksen tärkeimmille tehtäville

“En yksinkertaisesti hukkaa enää aikaa turhiin asioihin, kuten selvittelytyöhön ja lomakkeiden keräämiseen. Meillä työajat merkitään Mapon Worktime -sovelluksella, lomakkeet luodaan ja palautetaan digitaalisesti ja ajot suunnitellaan niin, että vältyttäisiin turhilta hukkakilometreiltä.” – John Rönnholm, Kokouspoukama Oy

Maponin avulla voit säästää resursseja aiemmin mainittujen lisäksi muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Hyödyntämällä lämpötilojen seurantaa saat reaaliaikaista tietoa kylmälaitteiden tilasta ja voit seurata lämpötilojen vaihtelua vaikka etänä toimistolta käsin. Havaitsemalla ajoissa häiriöt tai viat kylmälaitteiden toiminnassa voit säästyä vahingoittuneen lastin aiheuttamilta taloudellisilta menetyksiltä. 
  • Onnettomuustilanteiden sattuessa ammattikuljettajan kokeneena liikenteenkäyttäjänä on todistettava syyttömyytensä. Reittien ja ajonopeuksien dokumentoinnista voi onnettomuus- tai riitatilanteissa olla hyötyä. 
  • Suunnittelemalla ja optimoimalla reitit vältyt turhilta kilometreiltä – ja säästät näin aikaa, rahaa ja ympäristöä.
  • Ottamalla käyttöön digitaaliset lomakkeet vältyt paperilomakkeiden tulostelulta, keräämiseltä ja säilyttämiseltä. Lomakkeiden kanssa työskentely tehostuu – säästät siis kallisarvoista aikaasi ja hermojasi.

Asiakkaidemme hyötyjä jo kolmen kuukauden käytön jälkeen ovat tiivistettynä työnkulun tehostuminen, lisääntynyt mielenrauha ja toiminnan läpinäkyvyys sekä ajan ja rahan säästö. Jos sinunkin yrityksesi voisi hyötyä ratkaisuistamme, ole rohkeasti yhteydessä. Meillä saat myös kokeilla palveluamme ilmaiseksi ennen ostopäätöstä!