Mikä olisikaan parempi tapa startata tuleva vuosi, kuin ottamalla käyttöön automaattinen ja täydellinen ajopäiväkirja sekä aloittamalla oman ajotavan tehostaminen saman tien? Turhauttaako työläs ja vaikeakäyttöinen ajopäiväkirja? Maponin sähköinen ajopäiväkirja on arjen pelastus kaikille toimialasta riippumatta! Sähköinen ajopäiväkirja säästää aikaa ja vaivaa jokapäiväisessä työssä sekä kokoaa kaiken datan, mitä tarvitaan verottajan hyväksymää ajopäiväkirjaa varten – tiedonkeruusta dokumentointiin.

Ajopäiväkirjamme on verottajan hyväksymä, ja se kerää ja kokoaa kaiken tarvittavan datan automaattisesti paikannuslaitteen kautta. Ajopäiväkirja voidaan toteuttaa monilla erilaisilla paikannuslaitteilla, eli se ei ole laitesidonnainen. Asiantuntijamme osaavat auttaa sinua valitsemaan parhaan laitteen, jolla saat ajopäiväkirjan ja mahdollisesti myös muut kalustonhallintatarpeesi toteutettua.

Sähköisen ajopäiväkirjan hallintaan on eri vaihtoehtoja – sinä valitset itsellesi parhaiten sopivan tavan! Voit hallita sähköistä ajopäiväkirjaa ja merkitä päivän ajot joko mobiilisovelluksella, selaimessa Mapon-järjestelmässä tai ajoneuvoon asennettavilla mekaanisilla hallintapainikkeilla. Yksi vaihtoehto on myös määrittää asetuksista sinulle sopiva aikataulu, jonka mukaan ajot kirjaantuvat täysin automaattisesti työ- tai yksityisajoiksi. Esimerkiksi arkisin kello 7-16 ajot ovat työajoa ja muuna aikana yksityistä ajoa. Tällöin ajoja ei tarvitse muutoin merkitä, elleivät ne poikkea valitusta aikataulusta.

Data säilyy Mapon-palvelussa tietoturvallisesti ja on aina saatavillasi, missä ikinä oletkaan. Tiedot voidaan välittää ulkoisiin järjestelmiin integraatioiden avulla. Voit siis hyödyntää ajopäiväkirjan tietoja yrityksen omassa taloushallinnossa sekä välittää tiedot suoraan kirjanpitäjälle tai verottajalle ja hyötyä veroedusta ilman suurta vaivaa.

Asiakkaamme viidentoista vuoden kokemus Maponin sähköisestä ajopäiväkirjasta

Asiakkaamme Jyrki Oikarinen, Hollolan Painehuolto Oy:ltä, sanoi hyvästit työläille ja paperisille ajopäiväkirjoille jo noin 15 vuotta sitten. Jyrki hyödyntää työsuhdeautossaan Maponin sähköistä ajopäiväkirjaa. Hänen työsuhdeautonsa vaihtuu noin kolmen vuoden välein, ja samat ajoneuvoon asennettavat ajopäiväkirjan hallintapainikkeet ovat palvelleet autosta toiseen jo noin 15 vuotta. “Nämä samat painikkeet ovat käytössä edelleen, eikä kertaakaan ole tarvinnut korjata mitään. Asennukset autosta toiseen on aina sujunut mutkitta”, Jyrki kertoo.

Jyrkin ja kenen tahansa muun työsuhdeautolla ajavan on yksinkertaisesti vain valittava ajoneuvon kahdesta painikkeesta sen mukaan, ajetaanko autolla sillä kertaa työajoa vai yksityistä ajoa. Muut ajopäiväkirjan hallintavaihtoehdot tulivatkin jo ylempänä mainittua.

 “Ajopäiväkirjan käyttäminen on niin yksinkertaista ja helppoa! Minun ei tarvitse muistaa tehdä yhtään mitään muuta kuin valita oikea painike ajamaan lähtiessäni”, Jyrki iloitsee. 

Hollolan Painehuolto Oy hyödyntää ulkoista tilitoimistoa, jolla on pääsy selaamaan työsuhdeauton sähköisen ajopäiväkirjan tietoja Mapon-järjestelmässä. “Tilitoimisto laskuttaa meiltä työstä tehtyjen minuuttien mukaan, ja ajopäiväkirjan raporttien lataaminen Maponista kilometritietoja varten ei vie kuin pienen hetken. Tämä on siis todella tehokasta. Raportit saadaan Mapon-järjestelmästä suoraan verottajalle”, Jyrki kertoo.  Jyrkin positiivisten kokemusten ja suositusten myötä myös osa hänen tuttavistaan on turvautunut Maponin automaattiseen ajopäiväkirjaan.

Kattokeskus hyödyntää Maponin paikannuspalvelua varmistaakseen työajoneuvojen asianmukaisen käytön

Kattokeskuksen omistamat ajoneuvot ovat ainoastaan työkäyttöön tarkoitettuja, ja yritys hyödyntää Maponin paikannuspalvelua ajoneuvojen asianmukaisen käytön todentamiseen muun muassa viranomaisille. Tämä todistusvaade ajoneuvojen käytöstä on edellytys yritysten ajoneuvojen ALV-vähennykselle.

Kattokeskus kerää Maponin avulla yhteen paikkaan kaikki tiedot yrityksen ajoneuvojen sijainneista ja kuljetuista reiteistä, ja voi näin todistaa tarvittaessa mm. viranomaisille ajoneuvojen olevan niille tarkoitetussa käytössä. Yritys on luonut sisäisesti läpinäkyvän toimintatavan, jos työntekijät haluavat vuokrata yrityksen autoja omaan käyttöön, ja myös tästä tallentuu tarkka tieto järjestelmään. Mapon-palvelun raportteja hyödynnetään työntekijöiden omien ajojen raportointiin ja veloituksiin liittyen palkanlaskennan yhteydessä. Kattokeskus seuraa Mapon-palvelusta toisinaan myös ajotapahtumia ja ajoneuvojen kulutustietoja.

Mapon on mahdollistava ja hyvä järjestelmä. Olemme olleet tyytyväisiä”, tiivistää Kattokeskuksen toimitusjohtaja Ensio Haapanen.

Uusi vuosi alkaa mainiosti ottamalla käyttöön Maponin sähköinen ajopäiväkirja ja aloittamalla oman ajotavan tehostaminen! Jos edullinen ja helppokäyttöinen ajopäiväkirja kiinnostaa, ole rohkeasti yhteydessä tai pyydä tarjous, ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon jo tänään!