Vilka är fördelarna med kameror i fordonet för förare och operatörer?

Kontinuerlig kameraövervakning ökar insynen i verksamheten. Med ett kamerasystem från Mapon skyddar du dina tillgångar, säkerställer säker fordonsdrift och förebygger olyckor. Mapons kamerasystem övervakar hur fordon och maskiner rör sig i trafiken och på arbetsplatser. Kameran registrerar automatiskt alla onormala händelser under körning, till exempel hastighetsöverträdelser eller plötsliga inbromsningar.

Med Mapons kameralösningar kan du förbättra det juridiska skyddet för dina förare i händelse av problem. Även om du är uppmärksam och följer trafikreglerna kan du inte alltid undvika olyckor. I dessa situationer är det viktigt att kunna bevisa vad som verkligen har hänt. Det är mycket lättare att reda ut saken i efterhand om du har videofilmer av händelsen.

De flesta kameralösningar levereras med en mycket noggrann positionssensor som kan användas för loggböcker och enkel analys av körbeteende, vilket sparar bränsleförbrukning. Förutom kamerabilden får du tillgång till positionering i realtid utan att behöva använda en spårningsenhet, samt alla Mapon-tjänster som kan hjälpa dig att uppnå besparingar i din verksamhet.

Förbättra körsäkerheten – Ett 360°-kamerasystem som installeras av ett proffs underlättar fordonshantering i trånga utrymmen och skyddar både din fordonsflotta och miljön från skador.

Alternativ för övervakning av förarens vakenhet – En kamera monterad på vindrutan kan också användas för att övervaka förarens vakenhet, telefonanvändning, rökning och annat olämpligt beteende. Syftet med övervakningen är att säkerställa ett säkert och öppet körbeteende.

Mapons kameralösningar sträcker sig från en lättinstallerad vindrutekamera till ett professionellt installerat 360°-kamerasystem. Kamerasystemen erbjuder både video och inspelningar i realtid. Distributionen är enkel och prisvärd eftersom Mapon ger dig allt du behöver, redo att användas, i ett enda paket. Läs om Mapons kameralösningar och vad de kan göra för en mängd olika behov. Ta kontakt och fråga om det paket som är rätt för dig!