Digitalisaatio ei ole mitään uutta liiketoimintamaailmassa. Nykyinen koronavirus tilanne on kuitenkin lisännyt huomattavasti tarvetta siirtää mahdollisimman monta toimenpidettä digitaaliseen ympäristöön. Se on erityisen tärkeä kuljetus-, logistiikka- ja asennusyrityksille. Tässä on luettelo kuudesta ratkaisusta, joiden avulla yrityksesi voi digitalisoida ja automatisoida monia päivittäisiä toimintojasi ja valmistautua tulevaisuuteen paremmin.

1. Paperityöstä sähköiseen muotoon – vaihtaminen on helppoa ja edullista

Ajoneuvotarkastusten tekeminen on erittäin tärkeää kunnossapidon takia ja välttääksesi tarpeettomia ja kalliita korjauksia. Monet yritykset käyttävät kuitenkin paperilomakkeita ja tämän takia tarkastusprosessi on pitkäkestoinen, aikaa vievä ja kallis. Siirtyminen digitaalisiin tarkastuksiin tarjoaa yrityksille monia uusia mahdollisuuksia. Ensinnäkin yritykset voivat luoda monentyyppisiä tarkastuslomakkeita ja kohdistaa nämä eri ajoneuvoryhmiin. Toiseksi kuljettajat voivat lisätä valokuvia ja muistiinpanoja tarkastustiedostoihin, jos he huomaavat kalustossa vahingoittuneita ja rikkoontuneita kohtia. Korjaukset ja huollot pystytään suunnittelemaan hyvissä ajoin. Säästetään aikaa ja rahaa.  Tarkastuksiin voidaan asettaa hälytystoimintoja, jotka muistuttavat kuljettajaa tai huoltohenkilöstöä tarkastuksista.

2. Asiakirjat ja huoltomuistutukset yhdessä paikassa

Mitä suurempi kalusto sinulla on, sitä haastavampaa on seurata katsastuksia, tarkastuksia, digipiirturien kalibrointipäivämääriä, vakuutusten voimassaoloa, vuokrakalustoa jne. Kaikkien näiden tietojen pitäminen yhdellä alustalla helpottaisi merkittävästi hallintaprosessia sekä antaisi sinulle enemmän aikaa keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen kuin yksinkertaisiin päivittäisiin tehtäviin, jotka voidaan helposti automatisoida. Kaluston ylläpitotyökalumme auttaa sinua järjestämään kaikki kalustoon liittyvät tiedot (asiakirjat, korjauslaskut, kuljettajan asiakirjat ja niiden voimassaoloajat jne.) sekä asettamaan automatisoidut muistutukset varmistaaksesi, että yksikään ajoneuvo ei kulje ilman kaikkia tarvittavia asiakirjoja ja lisenssejä.

3. Helppo ja tehokas kuljettajan tehtävien hallinta

Nykyään minkä tahansa yrityksen menestys perustuu sen kykyyn tarjota korkealaatuisia palveluita mahdollisimman nopeasti. Kuljetusala ei eroa tästä mitenkään. Kymmenien tai jopa satojen kuljettajien työn suunnittelu ja hallinta samalla, kun ylläpidetään korkeita vaatimuksia, on haastavaa, etenkin ilman asianmukaista apuvälineitä. Erinomainen vaihtoehto on hankkia Mapon GO sovellus yrityksen käyttöön. Se on kuljettajille ja kenttätyöntekijöille tarkoitettu mobiilisovellus, jonka avulla he voivat vastaanottaa ja lähettää tehtäviä, työaikakirjauksia ja muita tärkeitä tietoja suoraan älypuhelimella. He voivat käyttää sovellusta myös kommunikoidakseen ajojärjestelijän kanssa sekä lähettää valokuvia ja muita tiedostoja reaaliaikaisesti asiakkaille tai ajojärjestelijälle. Lisäksi ajojärjestelijät voivat päivittää kuljettajien reittejä heidän ollessa jo matkalla, vastata heidän pyyntöihinsä heti ja nähdä missä ajoneuvot ovat. Tämä kaikki tekee asiakaspalvelusta huomattavasti tehokkaamman, turvallisemman ja läpinäkyvämmän.

4. Digipiirturien tietojen lataaminen ja analysointi etänä

Laki vaatii digipiirturitietojen lataamista vähintään 90 päivän välein ja kuljettajakorttitiedot 28 päivän välein. Asetus määrittelee kuljettajan työ- ja lepoajan. Kaikkia näitä asioita voidaan tarkastella etänä käyttämällä digipiirturin etäluentapalvelua, jonka avulla saat reaaliaikaisia tietoja heti, kun kuljettaja asettaa korttinsa siihen. Lisäksi ajojärjestelijät voivat tarvittaessa asettaa toistuvan tiedostolatauksen kerran päivässä, viikossa tai vaikka kuukaudessa. Samalla etäluentaratkaisu voidaan helposti integroida erilaisiin digipiirturitietojen analysointityökaluihin, kuten Tachogram tai muihin vastaaviin.

5. Integraatiot perusteellisempaan liiketoiminnan digitalisointiin

Kalustohallinnan digitalisointi on vain yksi askel liiketoiminnan parantamisessa. Voit myös integroida Mapon palvelun muihin järjestelmiin, joita yrityksesi käyttää; digipiirturitietojen analysointiin, ERP, kirjanpitoon jne. On mahdollista luoda polttoainekortti-integraatio, jonka avulla voit yhdistää tankkaukset ja muita yksilöllisiä toimia. API integraatioiden käyttö vähentää merkittävästi manuaaliseen tietojen syöttämiseen kuluvaa aikaa ja parantaa liiketoimintaprosessien automatisointia.

6. Automaattinen kaluston käyttöasteen laskenta

Kalustoa käytetään hyvin erilaisilla- ja erityyppisillä tavoilla, joten voi olla hyvin haastavaa tiedostaa, onko sinulla riittävästi, liian vähän vai liikaa ajoneuvoja. Kaluston käyttöasteen laskeminen on monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, jos vielä osaa ajoneuvoista käytetään vain tiettyinä vuorokauden aikoina, ajossa tai kun ajoneuvo seisoo. Tämä ongelma voidaan helposti ratkaista käyttämällä automatisoitua kaluston käyttöasteen ratkaisua, joka tarjoaa yleiskuvan kalustosi tilasta tiettynä aikajaksona esim. päivä, viikko tai kuukausi. Sen avulla saat todellisen kokonaiskuvan, voit tehdä ajoissa tosiasioihin perustuvia päätöksiä tarvittavista kalustomuutoksista sekä säästää puhtaasti rahaa.

Nykyään elämme digitaaliaikakaudella ja pandemia vain lisää digitalisaation tarvetta. Harris Poll raportin  mukaan noin 19% Yhdysvaltain pienistä ja keskisuurista yrityksistä on jo siirtynyt päivittäiseen toimintaansa verkkoympäristöön ja monet muut todennäköisesti tekevät saman. Siitä on tullut välttämättömyys kaikille yrityksille liiketoiminta-alueestaan riippumatta. Maponilla näemme sen mahdollisuutena automatisoida mahdollisimman monta kalustonhallintaprosessia, jotta voit kiinnittää huomiosi muihin asioihin. Jos olet kiinnostunut ratkaisuistamme, ota meihin yhteyttä ja varaa aika verkkoneuvotteluun saadaksesi lisätietoja!